En form av television. Globaliseringen av nationell TV-kultur - Bolin, Göran (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2005)
Det populære svenske spil- og underholdningsprogram, Bingolotto, har været vist på national svensk tv lige så længe der har været kommer- ciel tv i Sverige. Programmet har haft skiftende succe siden starten i 1991 og havde på sit højdepunkt over 2 milllioner seere. Artiklen be- skriver Bingolotto som et særligt format inden for spil- og legeprogram- mer. Det sker gennem en diskussion af formatbegrebet i forhold til be- grebet genre, og gennem en identifikation af 4 karakteristiske dimen- sioner i formatbegrebet. Forfatteren fremhæver tv-formatet som en konceptuel beholder, der dels kan kapitaliseres, men som også kun kan anvendes på visse genrer. Desuden betragtes tv-formaternes fremvækst som et slags kulturelt oversættelsesarbejde i en globalise- ret tid, hvor internationale formater versioneres til et bestemt publikum ved at give formatet nationalt kulturelt særpræg.