I deres egen verden: Danske journalisters interaktioner på Twitter - Jensen, Jakob Linaa; Dalbøge, Jonas (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2023)
I denne artikel undersøges det, hvem danske journalister kommunikerer med på det sociale medie Twitter, nu kendt under navnet X. Data er baseret på en analyse af 25 journalisters interaktionsmønstre og efterfølgende fire kvalitative interviews. Det konkluderes, at de i overvejende grad interagerer med andre journalister og kun i begrænset omfang med borgerne. Dette kan indikere, at journalister i al fald på visse punkter indgår i lukkede net- værk, det der i litteraturen undertiden er kaldt ”filterbobler”. De opfølgende interviews viser, journalisterne er bevidst om denne skævhed, men at stærke professionslogikker, kollegiale netværk og frygten for at miste journalistisk objektivitet er blandt de faktorer, der trækker i modsat retning af mere borgerinddragelse. Således er journalistisk professionsetik, normer og vaner altså på paradoksal vis, i modsætning til forpligtelsen som vagthund, vejrhane og demokratisk talerør. Dette kan føre til lavere troværdighed for journalister og dermed bidrage yderligere til den tabte forbindelse til borgerne.