Fjernsyndiskursens indkodning og afkodning: Introduktion til en klassiker - Schrøder, Kim Christian (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2015)
Stuart Halls artikel ”Fjernsynsdiskursens indkodning og afkodning” (1973) er for længst blevet optaget i den internationale kommunikationsforsknings Hall of Fame. Det skete officielt i 2003, da den var én af de historiske publikationer, der blev gjort til genstand for kanonisering i bogen Canonic Texts in Media Research. Are There Any? Should There Be? How About These? af Elihu Katz og en gruppe kolleger. Halls artikel er her i fint – og fortjent – selskab med bl.a. Theodor W. Adorno & Max Horkheimers essay om kulturindustrien og Marshall McLuhans Understanding Media. Optagelsen blev motiveret af Michael Gurevitch og Paddy Scannell, der udnævnte den til at være ”den genfødte modtagerforsknings urtekst” (Gurevitch & Scannell, 2003, p. 241).