TV-mediet mellem fiktion og fakta - Gabold, Ingolf (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1986)
Bag TV-producernes konkrete æstetiske overvejelser over, hvordan en historie skal præsenteres, ligger en række teo- retiske refleksioner. Ingolf Gabold har med sine synspunk- ter på TV som udtryksmidel, været med til at udvikle den begrebsdannelse, som anvendes i Danmarks Radios efter- uddannelse af TV-producere. I denne artikel bestemmer han med udgangspunkt i narratolo- giens aktant- og berettermodeller og med inspiration fra Lacans psykologiske teorier forskellen mellem fiktions- og faktaprogrammer. Og derfra fortsætter han med at indkredse faktionens karakteristika, som en hybridform mellem fiktion og fakta.