Tilbageblik på "Heimat" - Nielsen, Niels-Aage (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1986)
"Heimat" hedder den vesttyske serie på 11 afsnit, som inden for godt et års tid er blevet vist i både dansk og svensk TV. Serien er produceret for West-Deutsche Rundfunk og dens instruktør hedder Edger Reitz. Den blev genstand for debat i pressen på grund af dens historiske behandling af nazi-tiden. I den følgende artikel lader Niels Åge Nielsen denne debat ligge og søger i stedet at belyse nogle af de træk ved serien, som gør, at den i så høj grad virker "fortalt i fortid". Hvorfor kan filmens og TV´s aktuelle og levende billeder fungere som om der fandtes datidsformer i billedsproger? En del af teorien i artiklen stammer fra fremstillingen af gilles Deleuze´s filmæstetik andetsteds i dette nummer.