Programfladens æstetik. En analyse af kanal-2 og weekend TV - Hjarvard, Stig; Søndergaard, Henrik (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1986)
Programmer fordeler sig i genrer, som har mange fællestræk. Film ligner film, nyhedsudsendelser nyhedsudsendelser, rundbords- samtaler rundbordssamtaler, o.s.v. på det overordnede plan. Når TV-stationer forsøger at markere sig i forhold til hinanden, er dette derfor ikke særlig tydeligt på enkelt program-niveauet, først når programfladen tages op til analyse bliver profilen markant. Det er på denne baggrund at Stig Hjarvard og Henrik Søndergaard i artiklen analyserer æstetikken i kanal2´s og weekendTV´s pro- gramflader. Programfladeanalysen er ny i den danske Medieforsk- ning.