Tænkende billeder - Nielsen, Niels-Aage (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1986)
Artiklen "Tænkende billeder" er en summarisk fremstilling af nogle centrale idéer i et nyt filmteoretisk værk af den fran- ske filosof Gilles Deleuze, "Cinéma I. L´Image-Mouvement", Pa- ris 1983 (298 s.) og "Cinéma II. L´Image-Temps", Paris 1985 (380 s.). I fremstillingen lægger Niels Ågen Nielsen især vægt på De- leuze´s opfattelse af de levende billedudtryks forankring i den virkelige verdens bevægelsesformer, og de tankemæssige kræfter billedspoget herved opnår i forhold til menneskelig bevidsthed. Andetsteds i dette nummer viser Niels Åge Nielsen gennem et tilbageblik på "Heimat"-serien, hvorledes Deleuze´s begreber kan gøres anvendelige i analysen af konkrete TV-produkter.