Kulturnationalisme og internationalisme. De audiovisuelle medier og verdensmarkedet - Garnham, Nicholas (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1987)
Nicholas Garnham fremstod på Årsmødet i Sammenslutningen af Medieforskere i Danmark, som medie- og kulturpolitikkens Darwin: En fortaler for defaitisme og laissez-faire på medieområdet. Når man i mere ro og mag kan fordøje hans foredrag i skriftlig form, får man forhåbentlig øje på flere nuancer - men de foruroligende provokationer er der stadig: En medieforsker, der på klart marxistisk grundlag hudfletter "de progressive kræfters" selvmodsigende analyse af de europæsiske statsradiofoniers fjernsyn. Og samtidig hævder han - i tråd med en generation af nyere britiske medieforskere - at det kommercielle TV som regel har været bedre til at præsentere seere for programmer med oplevelseskvalitet.