Europas harmoniserede fjernsyn. En præsentation af EF’s TV-politik - Qvist, Palle (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1987)
Artiklen diskuterer hovedpunkterne i EF´s TV-politik samt en kort præsentation af Europarådets arbejde henimod en konven- tion for programindholdet, som måske kan vedtages i løbet af 1988/89. EF ønsker at fjerne de såkaldte "tekniske handelshindringer" for reklamefinansieret satellit-TV, dvs. at man skal have fæl- les regler for TV-reklame i alle medlemslandene. Herudover ønsker man at binde landene til at dække mindst 30, senere 60% af programfladen med TV produceret i Europa. Der er endelig planer om at forstærke det europæiske marked for TV- produktioner og reetablere den fælles europæiske TV-kanal: Europa-TV. Sidste punkt i programmet er udviklingsprogrammet RACE, hvis mål er et fælles europæisk bredbåndsnet, hvor TV-seernes betaling for flere programmer i de nye glasfiberkabelnet skal være det økonomiske lokomotiv, der kan trække bredbånds- nettet igennem. Kommissionen anslår - nok lidt urealistisk lavt - at det vil koste ca. 800 milliarder kroner.