Kulturimperialismens nye ansigt. Mediestrømmen i den 3. verden - Løngreen, Hanne (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1987)
I denne artikel diskuterer Hanne Løngreen hvorvidt man kan anvende de gængse medie- og kulturimperialisme teorier på mediekulturer og medieforhold i den 3. verden. Undersøgelser over medieforhold i Asien og Afrika viser nem- lig at den amerikansk dominerede globale mediestrøm møder modstand fra nationale mediekulturer eller fra en national medie- og kulturpolitik, der prioriterer programtyper af ikke-underholdende karakter.