Musikvideo og tilskuer: Fjernsyn, ideologi og drøm - Kinder, Marsha (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1987)
Denne artikel af Marcha Kinder er allerede en klassiker. I næsten al litteratur om musikvideoer henvises der til den - også herhjemme. Det er især hendes typologi over musikvideoerne, som der refereres til, mens artiklens percep- tionspsykologiske sammenligninger mellem musikvideoer og drømme næsten ikke har været inddraget i debatten. Marcha Kinder har arbejdet med medier i en årrække og udgav sammen med Beverle Houston "Self and Cinema A Transformalist Perspective" /(Redgrave Publishing Vompany) i 1980. Artiklen "Musikvideo og tilskuer" er oversat i sin helhed fra "Music Video and the Spectator": Television, Ideology and Dream, Film Quarterly, vol. XXXVIII, no. I 1984 af Jim Høyer.