Sluk lyset! En historie om piger, drenge og Film- og TV-kundskab i gymnasiet - Jerslev, Anne (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1987)
Med konkrete undervisningserfaringer som udgangspunkt diskuterer Anne Jerslev drenges og pigers reception og brug af medieprodukter (især fiktionsfilm). Hun reflekterer over elevernes lystfyldte behov for at se levende billeder og deres ubehag ved at analysere og diskutere oplevelser, der mange gange gåt for tæt på. Hvordan får vi - lærerne - eleverne til at forstå, at vores ærinde ikke er at fratage eleverne deres nydelse og pådutte dem vores "evige sandheder", men at understøtte og udfordre deres medieforbrug?