TV som dåseåbner - og som kuglepen. Om TV-mediets funktion i børns/unges hverdag - og om mediepædagogisk praksis - Tufte, Birgitte (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1987)
I de sidste to-tre år har medieforskeren Birgitte Tufte været involveret i det mediepædagogiske udviklingsarbejde, der foregår inden for folkeskolen. For det første har hun undersøgt, hvordan børnene bruger TV og video. Måske skal vi ikke kun se børnene som passive og bevidstløse kiggere? For det andet har hun været med til at udvikle undervisningsforløb, både i 8. klasse og 4. klasse. Fælles for alle forløbene har været udgangspunktet i den praktiske videoproduktion. Birgitte Tufte påviser, hvorfor netop det praktiske arbejde er en pædagogisk landvinding, og hvorfor forløbet: først praktik - derpå teori, har vist sig at være en god struktur i medieundervis- ningen i folkeskolen.