Fire argumenter for at afskaffe den empiriske receptionsforskning - Jensen, Klaus Bruhn (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1988)
De nyere receptionsanalyser, der benytter sig af empiriske analyseformer såsom dybdeinterviews og observation, er i takt med deres udbredelse blevet genstand for kritisk ud fra både et politisk og et videnskabeligt perspektiv. Kritikken er (ifølge Klaus Bruhn Jensen) "indtil nu mest blevet fremført i den faglige debat i mundtlig form, men som udgangspunkt for en behandling af de grundlæggende spørgsmål kan kritikken formuleres - lidt polemisk som fire argumenter for at afskaffe den empiriske receptionsforskning".