Kan man planlægge kreativitet? Om TV-produktionsanalyse - Andersen, Michael Bruun (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1988)
Inden for TV er det blevet moderne at udvikle en strammere planlægning af produktionerne, som både er mere rationel og mere kreativ. Når man i særlig grad har dette i focus på TV frem for andre medier, hænger det sammen med både den skær- pede konkurrence netop her og de store ressourcer der frisæt- tes på kort tid under en TV-produktion. Spørgsmålet er, hvilke konsekvenser for både produktionsprocessen, holdarbejdet og analysen af det færdige produkt disse nye tendenser har. Her beskrives rammerne omkring produktionsprocessen, det nye koncept ud fra Val Strazovec´s idéer om "creative production design" og sluttelig hvorledes hele produktionsprocessen kan placeres institutionsanalytisk. Dovne læsere kan springe ind 6 sider fremme og slutte efter behag.