Soap kræver omtanke - Kistrup, Eva (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1988)
Svensk TV har taget Dalgas´ ord til sig i kampen mod syndfloden udefra. Sveriges Radio har startet en TV-serieproduktion med næsten industriel produktivitet. Eva Kistrup beskriver de sammen- hænge mellem indhold/genre (format) og produktionsformer, der er nødvendige, hvis "oversættelsen" af soap til svensk skal lykkes. I Danmark kunne vi måske tage arven fra "Huset på Christians- havn" op igen og videreudvikle alle dens fine egenskaber, frem for at starte den ene proviencielle politi- eller majorserie efter den anden.