Jeg er blevet frygtelig tolerant over for Danmarks Radio. Interview med Esben Højlund Carlsen, fakta-chef på TV2 - Hjort, Anne; Hansen, Carsten Y. (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1988)
Esben Højlund Carlsen er fakta-chef for TV2 og står for indkøb af fremmed- produktioner, etablering af co-produktionsaftaler med udlandet, samt indkøb og bestilling af danske programmer inden for faktaområdet. Faktaområdet dækker alt lige fra undervisningsstof, wild life, hobby, erotik, udland, de små dyr til halvdelen af børneprogrammerne. I dette interview fortæller Esben Højlund Carlsen om hvad man gør når man skal udfylde det store hul, som en ny TV-kanal er, for det har været nød- vendigt at indgå pakke-aftaler med nogle få store danske producenter. Han kommer også ind på sine erfaringer fra TV-Syd med dramaproduktioner med amatørskuespillere, og gør sig nogle tanker om hvordan TV-2 kan skabe sig sit eget image i forhold til Danmarks Radio. Esben Højlund Carlsen startede TV-2 for kun godt et år siden, og der har været nok at se til for at TV-2 kan gå i luften som planlagt den 1. oktober 1988.