Tegnfunktioner og markedsføring - Kragh, Simon Ulrik (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1989)
I sin indledning til bogen "Marketing and Semiotics. New Directions in the Study of Signs for Sale" (anmeldt i dette nummer) fremfører Jean Umiker-Sebeok, at markedsvidenskab og semiotik er "komplementære". Simon Ulrik Kragh videreudvikler i sin artikel denne grundtanke: At "semiotikken og erhvervsøkonomien kan udnytte hinandens indsigter til at kompensere for egne svagheder". Begge parter vil derfor have fordel af, at man "krydser de to traditioner i integrerede erhvervs- økonomiske og semiotiske analyser". Artiklens "markedssemiotik" udvider bl.a. de velkendte begreber om denotation og konnotation til at omfatte ikke blot visuelle og verbale tegn, men også forbrugernes oplevede produktbetydning. Herefter diskuteres det, hvilken erhvervsøkonomisk effekt det har at anvende de forskellige tegnfunktioner som handlingsparametre i markedsføringen.