Den mediepædagogiske udfordring - Bang, Jørgen (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1989)
I denne korte artikel advarer Jørgen Bang mod, at undervisningen i medier skal vende tilbage til den afstandtagende indholdskritik. Det sker bl.a. under indtryk af Neil Postman´s danske udgave af "Amusing Ourselves to Death". Hans synspunkt er, at receptionsforskningens spæde forsøg på at forstå elevernes mediebrug bør fastholdes, hvis medieundervisningen skal have nogen samfundsmæssig funktion.