At konstruere et TV-program - Poulsen, Henrik (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1989)
I Danmarks Radio har man siden 1982 uddannet TV-produktionsmed- arbejdere ud fra ét bestemt æstetisk koncept, der i daglig tale kaldes for TV-SUM. Konceptet er sammensat af teorier of analysemetoder fra vidt forskellige faglige dicipliner og traditioner i et - ved første øjekast - kon- sistent og produktionsklart system. Henrik Poulsen har kigget nærmere på dette system og gennemgår i denne artikel dets vigtigste elementer med Baadsgaards "søforklaring" som eksempel. I tilknytning hertil vur- derer han SUM-materialets anvendelighed i medieundervisningen samt trækker enkelte af de begrebsmæssige urimeligheder frem, som kon- ceptet - trods sin besnærende logik - indeholder.