Hvad skal vi bruge videoværkstederne til? - Heidemann, Tove (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1989)
Med udgangspunkt i erfaringerne fra "MEDIEBIXEN - det åbne medie- værksted for unge og indvandrere i Haderslev" understreger forsøgs- projektets rapporter vigtigheden af, at initiativtagere til et medieværk- sted på forhånd enes om, hvad formålet med virksomheden er. Medieproduktion kan indgå i pædagogisk, socialpædagogisk eller pro- duktionsorienteret sammenhæng, men den kan også "blot" være en fritidsaktivitet.