Den sociologiske og visuelle lyd. Om radioen og radiomontagen i efterkrigstidens mediekultur - Bondebjerg, Ib (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1990)
I denne artikel skriver Ib Bondebjerg radiomontagens hostorie i efterkrigs- tiden med udvalgte eksempler fra de store mestres værker. Udviklingne går fra den klassiske sociologiske montage over den psyko-sociologiske til meta-montagen. Det er "en bevægelse fra det meget dokumentariske og autenticitetsforankrede lydbillede til det mere og mere æstetisk forar- bejdede". Samtidig påpeger Ib Bondebjerg, hvordan radiomontagens udvirkling og debatten om de kontroversielle montager har afspejlet såvel diskussion- erne om, hvad radiomediet skulle bruges til, som mediekulturens udvik- ling generelt.