TV-sening i 1988-91 - konkurrencen om seerne - Svendsen, Erik Nordahl (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1992)
Hvad er der sket med danskernes TV-sening i de år, hvor de har haft adgang til 2 danske TV-kanaler? Eller sagt med andre ord, hvordan har konkurrencen om seerne udviklet sig? Siden oktober 1988, da TV2 begyndte, har DR og TV2 samarbejdet om indsamlingen af daglige oplysninger om TV-forbruget. Derfor er det muligt at få et overblik over, hvor mange seere den enkelte kanal dagligt er i kontakt med (dækningen), hvor lang tid befolkningen i gennemsnit bruger på kanalen (seertiden) og hver enkelt kanals andel af den samlede seer- tid. Alle seertal er hentet fra AIMs interviewundersøgelser af 500 personer. Fra 1.1.1992 er TV-selskaberne gået over til at anvende AGB Gallerups elektroniske TV-Meters (panel på 500 husstande med ca. 1200 personer). De foreliggende testdata fra december 1991 viser mindre forskelle mellem DR og TV2 end AIM-tallene i artiklen. Nedenstående artikel er også trykt i "Medieforskning i Danmarks Radio 1990".