Dagblade i provinsielt dødvande - Minke, Kim (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1991)
Er der noget fundamentalt galt med det koncept, det lokale dagblad i dag er sat sammen efter? Hvordan kan de danske provinsaviser vende den ned- gang de har oplevet gennem flere årtier? Hvordan ser den typiske provinsbos avisbehov egentlig ud i dagens multimediesamfund? Hvorfor er alle hidtidige tilløb til produktion af fællesstof til flere provinsaviser (f.eks. fælles tema- sektioner) løbet ud i sandet? Gennem en diskussion af disse og andre centrale spørgsmål forsøger Kim Minke, lektor ved Danmarks Journalisthøjskole, at tage en pejling på den danske provinspresses situation ved starten af 1990’erne. Det gør han bl.a. gennem et kig på amerikansk provinspresse, som det op gennem 1980’erne er lykkedes for at finde en niche i mediebilledet, hvor den lokale avis kan spille en rolle i læsernes samlede livsverden.