Deltagerobservation - TV: det elektroniske familiemedlem - Løngreen, Hanne; Sørensen, Birgitte Holm (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1993)
At børn - også små børn - bruger TV aktivt og betydningsdannende viser mange receptionsstudier. Men hvordan indgår små børns TV- sening i familiens hverdag: Hvilke ritualer og seermønstre findes i familier med små børn? Hvem bestemmer, hvornår der må ses TV og hvorlænge? Og hvilke funktioner har TV-seningen for familien og for bør- nene? I denne artikel giver Hanne Løngreen og Birgitte Holm Sørensen ikke svarene, men beskriver et igangværende forskningsprojekt, der undersøger 3-6 årige børns TV-sening i en familiemæssig sammenhæng. Forskerne præsenterer de metodiske overvejelser og valg, der finder sted i forskningsprocessen. De argumenterer for deltagerobservation som en egnet metode til at opfange kompleksiteten i børns TV-sening i familien, og diskuterer erfaringer med at benytte deltagerobservation i småbørnsfamilier.