Telenovelaen - introduktion til en genre - Tufte, Thoma (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1994)
Telenovelaen er den genre, der betyder mest for TV-seere i Brasilien og som har det største publikum. Genren har eksisteret i TV siden 60´erne og selvom novelaen har gennemgået en udvikling de sidste 30 år, er grundtrækkene stadig de samme. Thomas Tufte beskriver her genrens udvikling i retning af et hverdagsnært melodrama med historier om kær- lighed og social opstigning og "almindelige" mennesker som hovedper- soner. Han analyserer telenovelaens dramaturgi og diskuterer de ind- holdselementer, der rummer en særlig fascination for det latinamerikan- ske publikum i form af identifikationsmuligheder og genkendelighed. End- elig beskrives genrens særlige kendetegn i forhold til de Nordamerikan- ske soap-operas og Thomas Tufte illustrerer, hvordan kulturelle strenge, der fører ud i den latinamerikanske politiske og sociale virkelighed, slås an i telenovelaerne. Artiklen blev præsenteret som paper ved Nordisk Konference for Massekommunikationsforskning i Trondheim, Norge, august 1993.