Medievold - børn og unge. En svensk vurdering af kulturministeriets rapport - Feilitzen, Cecilia von (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1996)
Mediernes eventuelle betydning for voldelig adfærd hos børn og unge har i årtier været en varm sag. I begyndelsen af 1990´erne blussede denne diskussion op igen i Danmark, bl.a. på grund af nogle opsigtsvæk- kende drab og voldshandlinger begået mod børn af andre børn. Kultur- ministeriet nedsatte i 1994 et udvalg, der i en rapport skulle sammenfatte resultaterne af eksisterende forskning på området. Mediekultur har bedt Cecilia von Feilitzen, der gennem en årrække har arbejdet med medier/voldsproblematikken, om at anmelde og diskutere rapporten: Susanne Boe, red., Medievold - børn og unge. Kulturprofilen, Kulturmini- steriet, København 1995. Udvalgets formand: Birgitte Holm Sørensen.