Audiovisuel formidling - Højbjerg, Lennard (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1996)
I de senere år er formidling i skrift, levende billeder og tale blevet en del af undervisningen på landets universiteter. Men hvilken betydning har av-formidlingen i en akademisk sammenhæng? Er det videnskabsba- seret undervisning? Eller blot anvendt film- og mediekunskab? Er det en (medie-)pædagogisk diciplin? I denne artikel diskuterer Lennard Højbjerg formidlingsdiciplinens videnskabelige status og i forlængelse heraf, giver han sit bud på, hvordan audiovisuel formidling og humanistisk teori kan indgå i en hensigtsmæssig syntese. Betragtningerne er dannet ud fra Lennard Højbjergs egne erfaringer som underviser og forsker på Institut for Film- & Medievidenskab, Københavns Universitet.