Sportsjournalistik - Frandsen, Kirsten (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1998)
Avisen befinder sig i en hård konkurrence med de elektroniske medier om publikums tid og opmærksomhed. I forbindelse med store sportsbe- givenheder er det i særlig grad tydeligt, idet TV og radio her har en ræk- ke mediemæssige fordele. Kirsten Frandsen analyserer i denne artikel, hvordan avisjournalistikken forsøger at tilpasse sig en tværmedial dimen- sion i sportspublikummets mediebrug. Forfatteren fremhæver markante forskelle i såvel publikums- som rolleopfattelse mellem to avisers dæk- ning af EM i damehåndbold i 1996. Endelig peger forfatteren på nogle centrale vanskeligheder for avisjournalistikken, hvis målet er at udvikle en selvstændig og kritisk sportsjournalistik.