Tolkning af seriepersoner - Pasquier, Dominique (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1999)
Forfatteren analyserer på basis af et omfattende studie af ungdomsserier på fransk TV, hvorledes et ungt publikum tolker forskellige personer i de pågældende serier. Forfatteren undersøger, hvorledes forskellige kulturel- le og sociale faktorer hos seeren indvirker på receptionen af serien, på tolk- ningen af seriepersonerne i et kulturelt perspektiv. På denne baggrund analyseres etableringen af fortolkningsfællesskaber i publikumsgruppen. Materialet, der ligger til grund for analysen, består dels i tusindvis af fan- breve, dels interviews med både producenter og seere.