Fra billede til billede - Peeters, Benoit (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1999)
“Case, planche, recit” repræsenterer Benoit Peeters forsøg på at nytænke den teoretiske tilgang til tegneserier i forhold til semiotikkens og strukturalis- mens dominans på området i 70’erne. Benoit Peeters afviser således den strukturalistiske modeltænkning og tilstedeværelsen af strukturer, der skulle eksistere uafhængigt af betydning og kontekst og angiver i stedet en analy- tisk tilgang, “formationnisme”, der sammentænker en billedgrammatik med tegneseriens æstetiske innovationer. I “Fra billede til billede” analyseres et særligt træk ved tegneserien, billedets eksistens blandt andre billeder.