Et originalt og komplekst sprog - Gubern, Romá (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1999)
Tegneserier er en semiotisk udfordring, fordi de fortæller historier i en kombination af billeder og tekst. Forståelsen af tegneserier involverer derfor såvel narrative som visuelle og lingvistiske koder i kombinationer, der markerer tegneseriens æstetiske egenart. Der er dog kun i begræn- set omfang udviklet en terminologi, der kan anvendes til definitionen af tegneseriens særlige tegn og tegnkombinationer. I denne artikel giver Romá Gubern en definition på tegneserien, hvorefter han med et semio- tisk udgangspunkt gennemgår de særtræk, der karakteriserer tegne- serien, og foreslår en tegneseriens terminologi.