Bill Davis og den fiktive erindring - Magnussen, Anne (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1999)
Tegneserier består af billeder og tekst, der indgår i komplekse mønstre i formidlingen af en historie. Anne Magnussen argumenterer i denne artikel for, at en simpel opdeling i ikoniske og konventionelle tegn langtfra er til- strækkelig i beskrivelsen af tegneseriers semiotiske kompleksitet. Hun foreslår i stedet C. S. Peirce’s semiotik og dennes opdeling i ikoniske, indeksikalske og symbolske tegn som teoretisk og metodologisk ramme for analysen af tegneserier. I en analyse af den spanske tegneserie “Det Ufølsomme Ansigt” af Fernando de Felipe og Oscaraibar anvendes det Peirceanske tegn til beskrivelse af betydningsdannelsen i og imellem tegneseriens heterogene tegn og imellem tegneserien som fiktiv tekst og den sociale virkelighed.