Forskningen og afsenderleddet - Frandsen, Kirsten (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2000)
Afsenderleddet er forudsætningen for det hele, men produktionsmiljøerne har ikke fået nær så megen opmærksomhed i medieforskningen som me- dieprodukterne og modtagerne. Hvorfor? Kirsten Frandsen diskuterer med udgangspunkt i MedieKultur nr. 8, der rejste problemet i 1988, hvorfor der ikke er sket mere på området. Hun giver et signalement af, hvilke risici og problemer der er ved produktionsanalyse. Først og fremmest synes dilem- maet mellem praktikernes behov for aktuel og konstruktiv respons let at kunne komme i konflikt med forskernes interesse i et historisk kritisk-ana- lytisk perspektiv. De nye journalistiske uddannelser på RUC og Syddansk Universitet inviterer samtidig til nye måder at tackle problemerne på.