Et soundtrack til hverdagen – radiobrug og hverdagsliv - Larsen, Bent Steeg (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2001)
Denne artikel drejer sig om, hvordan radioen indgår i hverdagen, specielt om morgenen. Et hovedsynspunkt er, at man ikke tænder for radioen hver morgen for at blive fri for hverdagen, men for at komme ind i den, og den hverdagsagtige brug af radioen er således ikke et spørgsmål om suspen- sion af hverdagen, men om integration af den. Artiklen beskæftiger sig med såvel radioens objektive som subjektive døgnrytme. På baggrund af kvanti- tative data beskrives den objektive døgnrytme som mønstre i radiolytningen, sådan som den kan aflæses i lytterstatistikker og i programfladens typiske sammensætning, mens den subjektive døgnrytme, der er baseret på kvali- tative studier, beskrives som de måder, man som lytter lever med og ople- ver radioen i hverdagen.