Danmark rundt – the American Way - Skovmark, Henrik; Christiansen, Dennis (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2003)
I den radikale udgave af homogeniseringstesen truer en vestlig/ameri- kansk (populær)kultur med at udrydde andre kulturer og tilrane sig glo- balt herredømme. Globaliseringsskeptikere derimod peger på tenden- sen til at bestyrke den lokale egenart, hvilket kaldes domesticering. I artiklen påviser Henrik Skovmark og Dennis Christiansen, hvordan den danske tv-serie Rejseholdet rummer træk, som både peger i retning af et homogeniseret, amerikansk tv-produkt og et domesticeret, dansk tv- produkt. Rejseholdet er således blevet til i en proces af global kulturel udveksling, som af den svenske antropolog Ulf Hannerz betegnes som kulturel kreolisering.