Historier for øjne, ører og muskler. Computerspil set under en mediehistorisk og evolutionær synsvinkel” - Grodal, Torben (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2003)
Artiklen er en grundig gennemgang af en række principielle kognitive mekanismer, der har afgørende betydning for, hvordan computerspil kan modtages af ”brugeren”. Artiklen diskuterer en række verserende synspunkter om, hvordan computerspil kan eller ikke kan betragtes som historie og spil. Endelig fremlægger artiklen det synspunkt, at com- puterspil aktiverer en fundamental anden form for kognitiv respons sam- menlignet med at se film. At spille et spil og at se en film er kognitivt set noget forskelligt.