Foghs forslag. Sammenhæng mellem tale, identitet og strategi - Nielsen, Mie Femø (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2008)
Hvor fintunet kan selvfremstillingen være i moderne politikeres fremtræden på tv? Hvordan kan manoverhovedet arbejde analytisk med personlig fremtræden? Denne artikel diskuterer identitetsarbejde udfra konversationsanalytiske begreber med henblik på at give et bud på, hvordan man kan analysere ogdiskutere et fænomen som ‘profil’. Der eksemplificeres med et uddrag af en tv-duel fra folketingsvalget2001 mellem Anders Fogh Rasmussen (daværende formand for Venstre og leder af oppositionen) ogPoul Nyrup Rasmussen (daværende statsminister og formand for Socialdemokratiet), og det vises,hvordan Fogh formåede at fremstå som ‘konstruktiv opponent’, hvilket korresponderede med Venstresvalgslogan, “Tid til forandring”.