Ændrede talevilkår – bedre interviews - Grønholt-Pedersen, Jacob (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2008)
Artiklen er en historisk sammenlignende analyse af ændringer i politikeres talevilkår i medieinterviewsfra Anker Jørgensens statsministertid til Poul Nyrup Rasmussens. I dette tidsrum har danske medie-brugere været vidne til, at forholdet mellem journalist og politiker har ændret sig. Ændringen har med-ført et paradoks, som hverken politikere, journalister eller mediebrugere kan ignorere: På den ene sidehar vi billedet af moderne politik, styret af kyniske kommunikationseksperter. På den anden side har vibilledet af, at det er medierne, der har overtaget magten, idet journalisten i stigende grad indgår som enligeværdig samtalepartner i interviews og kan fremsætte synspunkter og argumentere imod politikeren.Denne analyse afliver myten om den aggressive og sensationssøgende journalist og påviser, at ændringeni politikernes talevilkår faktisk har betydet bedre svar og mere interessante interviews for seeren.