“Det var, hvad vi ikke valgte at bringe”. Om fravalg af ideer til potentielle nyhedshistorier - Gravengaard, Gitte (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2008)
Hver eneste dag finder en række hændelser sted – i Danmark og i verden omkring os. Kun en del af disse hændelser får journalister kendskab til, og kun meget få af disse kendte hændelser bliver til egentlige nyhedshistorier i medierne. Det er et grundvilkår for journalister, at de hver dag må vælge mellem alle de ideer til potentielle historier, de har kendskab til denne dag. Fravalget af nogle historie-ideer er betingelsen for tilvalget af andre historie-ideer. Journalisterne er dybt involverede i denne fravalgsproces, og det er netop deres rolle heri, denne artikel handler om, idet den beskriver processer og rutiner i nyhedsarbejdet på et mikroniveau.