Kommunikation og EDB. Om sprogbrugsanalysens relevans for analyse, udvikling og vurdering af EDB-systemer - Andersen, Peter Bøgh; Wille, Niels Erik (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1986)
Den ny informationsteknologi ændrer på omfattende vis deoverordnede strukturer for administrative organisationerog industrielle produktionsprocesser såvel som afgørende forhold i kultur og hverdagsliv.EDB ændrer imidlertid ikke blot de overordnede organisa-tionsstrukturer. Indførelse af EDB griber dybt ind i denenkelte persons måde at begribe og gribe sin arbejdsfunk-tion an på. I artiklen "Kommunikation og EDB" analysererPeter Bøgh Andersen og Niels Erik Wille ved hjælp af prag-matikkens sprogbrugsbegreber den ændrede bevidsthed ogarbejdsprocesser som indførelse af EDB-teknologi vil medføre.Artiklen giver på en anden led en tilgang til den bruger-orienterede teknologivurdering, idet den viser betydningenaf interaktionsteoretiske, eller bredt formuleret humani-stiske, synsvinkler på udformningen af det EDB-programmel(software) som er en afgørende del af informationsteknolo-giens virkemåde.