TV-mediet mellem fiktion og fakta - Gabold, Ingolf (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1986)
Bag TV-producernes konkrete æstetiske overvejelser over,hvordan en historie skal præsenteres, ligger en række teo-retiske refleksioner. Ingolf Gabold har med sine synspunk-ter på TV som udtryksmidel, været med til at udvikle denbegrebsdannelse, som anvendes i Danmarks Radios efter-uddannelse af TV-producere.I denne artikel bestemmer han med udgangspunkt i narratolo-giens aktant- og berettermodeller og med inspiration fraLacans psykologiske teorier forskellen mellem fiktions- og faktaprogrammer. Og derfra fortsætter han med at indkredse faktionens karakteristika, som en hybridform mellem fiktion og fakta.