Når døren går op... - Hjort, Anne; Schrøder, Kim (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1986)
Videojournalen var navnet på et 15-minutter langt magasinpro-gram, som blev sendt i 3 uger i efteråret 1985 på Kanal 2.Bag produktionen stod Det Danske Filmværksted, som for denneperiode havde åbnet dørene for amatører til at producere 5-minutters indslag til videojournalen. Filmværkstedet stille-de på sin side et professionelt hold bastående af fotograf,lydmand, assistent og redigeringsteknikker til rådighed.I løbet af tre hektiske uger lykkedes det at realisere de 12planlagte videojournaler. Det blev til 37 inslag, ialt 180minutters fjernsyn, som med lederen af Filmværkstedet DinoRaymond Hansens ord var "noget af det underligste TV, derlænge har været set på en dansk fjernsynsskærm".Mediekultur har talt med Dino Raymond Hansen og Filmværkste-dets tekniske leder Peter Witt om idéen bag Videojournalenog om deres vurdering af om der indholdsmæssigt og æstetisksker nybrud, når amatører kommer om bag skærmen.