Tænkende billeder - Nielsen, Niels-Aage (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1986)
Artiklen "Tænkende billeder" er en summarisk fremstilling afnogle centrale idéer i et nyt filmteoretisk værk af den fran-ske filosof Gilles Deleuze, "Cinéma I. L´Image-Mouvement", Pa-ris 1983 (298 s.) og "Cinéma II. L´Image-Temps", Paris 1985(380 s.).I fremstillingen lægger Niels Ågen Nielsen især vægt på De-leuze´s opfattelse af de levende billedudtryks forankring iden virkelige verdens bevægelsesformer, og de tankemæssigekræfter billedspoget herved opnår i forhold til menneskeligbevidsthed.Andetsteds i dette nummer viser Niels Åge Nielsen gennem ettilbageblik på "Heimat"-serien, hvorledes Deleuze´s begreberkan gøres anvendelige i analysen af konkrete TV-produkter.