Årsmødets temaer - Rasmussen, Tove (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1987)
Dette er en "syntese" af oplæg og diskussioner på SMIDs årsmøde om internationaliseringen af TV-udbuddet. Artik-len indledes med en henvisning til den voldsomme presse-debat i december 86 om rimeligheden i at beskytte det danske hybridnet (landsdækkende kabel-TV) ved at op-retholde et forbud mod "privat" nedtagelse af udenlansk TV fra kommunicationssatellitterne.Begrebet "public service" er ved at være fast inventar i den internationale TV-debat. Det er hentet fra England og USA, hvor det betyder ikke-reklamefinansieret TV, som i mange lande er pålagt særlige programforpligtigelser (alsidighed, objektivitet, hensyn til kulturelle mindretal etc.) mod at have fået retten til at opkræve licens.