Medieteknologi og kulturel dominans - Alvarado, Manuel (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1987)
Det sker ikke så sjældent, at man støder på en ret frimodig brug af ordet "medie-imperialisme". Hovedbaggrunden for Manuel Alvarado's artikel er et ønske om at sætte spørgsmålstegn ved denne letfærdige omgang med et komplekst begreb. I det hele taget stiller Alvarado en del spørgsmålstegn, fordi han mener at det i øjeblikket er vigtigere at få kridtet banen op end at spille kampen, sålænge forudsætningerne ikke er tilstrækkeligt afklaret.Hans artikel er altså et essay om nyheds- og underholdningsstrømme på verdensplan, både "før", i de gamle mediers tid, og "nu", hvor de nye medieteknologier er i fremmarch. Til slut vurdere han forsigtigt kabel, satellitter og video ud fra begreberne "kontrol" og "frigørelse".