Fire argumenter for at afskaffe den empiriske receptionsforskning - Jensen, Klaus Bruhn (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1988)
De nyere receptionsanalyser, der benytter sig af empiriskeanalyseformer såsom dybdeinterviews og observation, er itakt med deres udbredelse blevet genstand for kritisk ud frabåde et politisk og et videnskabeligt perspektiv. Kritikken er (ifølge Klaus Bruhn Jensen) "indtil nu mest blevet fremført i den faglige debat i mundtlig form, men som udgangspunkt for en behandling af de grundlæggende spørgsmål kan kritikken formuleres - lidt polemisk som fire argumenter for at afskaffe den empiriske receptionsforskning".