Radioreklamen skal finde sine ben - Bennike, Sigurd (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1989)
Den 1. august 1988 startede radioreklamerne i Danmark uden nævneværdig opmærksomhed fra hverken pressen eller medieforskerne. Annoncørerne, reklamebureauerne og de store radiostationer har haft lidt svært ved at finde hinanden. Og heller ikke nemt ved at finde ud af, hvem der skulle producere reklamerne og hvordan sådan nogle skal lyde på dansk.Som det indirekte fremgår af denne artikel, så er det svært at få tal ud af branchen. - Men et kvalificeret gæt lyder på, at der er omsat for mellem 20 og 40 millioner kroner på de første måneder, koncentreret på mindre end 50 af de 237 nærradiosendetilladelser. De radiostationer der vælger at sende reklamer, skal betale 10% af deres omsætning til en særlig radiofond, hvis midler deles ud til de græsrodsradioer, som ikke kan eller vil skaffe sig reklameindtægter.