"Sjove film, dem ser man for at have det sjovt" - piger og drenge - mediereception og mediepædagogik - Jerslev, Anne (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1989)
Med udgangspunkt i en konkret undersøgelse af en gruppe unges medie-forbrug i og udenfor skolen påpeger Anne Jerslev eksistensen af en medie-ungdomskultur. Den skabes til lejligheden og opløses, når filmen er færdig.Anne Jerslev finder, at selv i skolesituationen skaber eleverne et kulturelt rum, der imiterer fritidens lystfyldte receptionssituation, hvor lærer-elev-hierarkiet til en vis grad er suspenderet. Det er en situation som al medie-undervisning må tage sit udgangspunkt i.Ud fra disse erfaringer tager hun sidst i artiklen også afstand fra den medie-pædagogik, som betragter produktion som aktiv skaben mens sening er passivt forbrug. Anne Jerslev finder, at det er en falsk modsætning - pro-duktion og sening er to forskellige slags produktion.