Unge, Medier, Modernitet - Drotner, Kirsten (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1989)
Kirsten Drotner fremhæver i denne artikel, at mediepædagogikken henter sit grundlag og sin dynamik fra fritidskulturerne, men i op-position til dem. I en undersøgelse af unges videoproduktioner i en ungdomsskole nord for København, har hun kunnet konstatere en stor forskel mellem de unges frivillige medieproduktion og den skole-styrede medieundervisning.Hun finder, at skolens mediepædagogik hviler på en kulturel nor-mativitet, som henter sin begrundelse i modernismens avantgarde-æstetik. Alt kommer til at dreje sig om bevidstgørelse. Derved ned-prioriteres den æstetiske betydningsproduktion, som frembringes på de unges egne præmisser i relation til deres hverdagsliv.Sidst i artiklen påpeger Kirsten Drotner, at bukserne revner, hvis man som underviser vil argumentere for, at medierne kan fungere som pædagogiske midler, samtidig med at man ønsker at accep-tere elevernes egne udtryk som selvgyldige mål.